Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/public/sites/www.samson-media.com/system/library/encryption.php on line 8 Meest gestelde vragen
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Meest gestelde vragen

 
 
Wat is Wi-Fi?
Wi-Fi (of WiFi/WLAN) is draadloze netwerk technologie dat het voor computers en andere apparaten mogelijk maakt om draadloos met elkaar te communiceren, mits deze apparaten voldoen aan de Wi-Fi standaard. Veelal is een Wi-Fi netwerk opgebouwd uit een router met daaraan draadloos gekoppelde apparaten. De router heeft toegang nodig tot het internet om de aangesloten apparaten van draadloos internet te kunnen voorzien. Wi-Fi is tegenwoordig de standaard voor apparaten om draadloze verbindingen aan te gaan en ingebouwd in alle moderne computers, smartphones, tablets, etc. Wi-Fi maakt geen gebruik van kabels maar van radiogolven die zorgen voor een draadloze overdracht van data. Wi-Fi zendt uit op een 2,4GHz of 5GHz frequentie, afhankelijk van het type verzender en ontvanger.
Wat is maximale zendvermogen wat is toegestaan?
Het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken heeft vastgesteld dat het maximale uitgestraalde vermogen niet meer dan 100mW mag bedragen voor apparaten die uitzenden over de 2,4GHz frequentie. In de Alfa Network R36 is het uitzendvermogen zelf in te stellen zodat deze niet boven de wettelijk norm komt. Voor een stabiele verbinding is plaatsing van de antenne van groot belang en niet zozeer het uitzendvermogen. 
Ik heb een Wi-Fi pakket met een Alfa Network R36 router, kan ik nu met meerdere apparaten gebruik maken van internet?
Door de veelzijdige router is het mogelijk om met maximaal 254 apparaten gebruik te maken van het versterkte Wi-Fi signaal wat de Alfa Network R36 doorgeeft. Bijkomend voordeel is dat het hierdoor ook mogelijk is om meerdere apparaten gebruik te maken van één betaald account wanneer campings hier gebruik van maken. Campings zien de router en ontvangen hiervan één IP-adres. De router van een camping zal de achterliggende apparaten die verbonden zijn met je eigen router niet zien en dus hoeft hier niet voor betaald te worden.
Ik heb een Wi-Fi pakket met een Alfa Network R36, kan ik dit pakket aansluiten op 12 volt?
De Alfa Network R36 is zeker aan te sluiten op een 12 volt aansluiting. Dit is wat de router ook erg geschikt maakt voor boten, caravans en campers. De router wordt standaard geleverd met een 230 volt adapter. Een 12 volt adapter met sigaretten of norm-aansluiting is bij te bestellen.Het is zelfs mogelijk de Alfa Network R36 router aan te sluiten op het boordnet van een boot, caravan of camper.
Apple IOS10 en de Alfa Network R36

De R36 router van Alfa Network kan problemen geven bij onder andere Site Survey in het geval er een update heeft plaatsgevonden van uw Apple apparaat. De huidige firmware blijkt problemen te ondervinden bij besturingssysteem IOS10. In dit geval raden wij aan de volgende 5 stappen uit te voeren:

 

BELANGRIJK: Tijdens het upgraden van de firmware kan de spanning in geen geval onderbroken worden. De R36 kan hierdoor permanent beschadigen.

 

Stap 1:

Download nieuwe firmware (versie 1.2.2.​4) en sla dit bestand op.

U kunt de firmware downloaden van de website van Alfa Network

 

DOWNLOAD

 

Stap 2:

Sluit de R36 router middels een LAN-kabel aan op computer en log in op de normale manier.

 

Stap 3:

In het menu gaat u naar ‘Advanced’ en vervolgens naar ‘Management’.

Te zien in onderstaande afbeelding:

 

 

Stap 4:

Vervolgens kunt u de firmware gaan vervangen voor de nieuwe versie.

Klik op ‘Bestand kiezen’ en selecteer het zojuist gedownloade bestand. Dit is geslaagd wanneer het gekozen bestand zichtbaar is zoals in bovenstaande afbeelding weergegeven. Vervolgens klikt u op ‘Upload’.

 

Stap 5:

Er verschijnt nu de tekst “Upgrading firmware. Please be patient, thanks…”.

Na 5 minuten zal deze tekst verdwijnen.

 

Uw router instellingen zijn ongewijzigd en de router is klaar voor gebruik met IOS10 van Apple.